Als een ander mens naar buiten

  • Bericht gepubliceerd op:22 oktober 2020
  • Berichtcategorie:Blog

Rust uitstralen en met een nieuwe visie de deur uitstappen. Het overkwam Soraya, die zich inschreef op de winactie voor de Personal Leadership Pitstop en uit de stapel inzendingen werd gevist. “Wonderbaarlijk dat iemand die je niet kent in een paar uur tijd zoveel nieuwe inzichten biedt en je tegelijkertijd kalmeert.”

“Toen ik thuis kwam, zei mijn partner: ‘wat straal je een enorme rust uit’. Zo voelde ik me ook: kalm. Met een hoge ademhaling kwam ik de sessie binnen en ik ging als de rust zelve weer naar buiten. Esther deelt haar kennis hands-on, raakt de juiste snaar en heeft een prettige stem en uitstraling. Ze praat op zo’n manier dat je denkt: ik snap dat dit werkt. En – nog wonderbaarlijker – dat je het voelt. Ik voelde me oprecht anders.”

Dieper zonder zweverig te zijn

“Tijdens de Personal Leadership Pitstop (het PLP’tje) heb je ruimte om een uitdaging of situatie voor te leggen waar je mee worstelt. Ik heb een burn-out gehad en stond op een kruispunt. Ik wilde keuzes maken met mijn hart zonder mijn hoofd te verliezen en andersom. Esther nam me mee in de beginselen van Leadership of the Heart en liet me zien hoe ik het mentale met mijn hart kon verenigen. Hoe begin je, waar loop je tegenaan? Zonder zweverig te worden hè, dat is juist zo knap. Ze brengt je hart en je hoofd weer op één lijn.”

Ommekeer

“Ik voelde me veilig. Hoewel ik tamelijk druk binnenkwam en dacht: dit ga ik wel even vertellen, durfde ik me langzaamaan meer open te stellen en kreeg ik een andere visie op kwetsbaarheid. Het begrip heeft voor mij een heel andere lading gekregen. Ook is me duidelijk geworden dat het niet werkt om te blijven doen wat ik altijd al deed. Klinkt als een open deur, maar wel een hele waardevolle.”

Harten openen: impact in business

“Wat ik zo tof vind aan Leadership of the Heart, is dat Esther met haar aanpak de zakelijke wereld raakt en met haar methode impact heeft op die ‘harde’ wereld. Ze is oprecht, ontwapenend en heeft jarenlange ervaring, kennis en kunde. Een voorbeeld voor velen. Door haar eigen verhaal en carrière weet ze waar ze het over heeft.

Omdat ze regelmatig verhalen op LinkedIn postte die me raakten, besloot ik me in te schrijven op haar mailing; ik wilde meer van haar lezen. Dat ik met die keuze een PLP’tje won, is echt een cadeau geweest.”