Als je je hart volgt, is er overvloed

  • Bericht gepubliceerd op:28 augustus 2020
  • Berichtcategorie:Blog

“De patronen waar ik blind voor was, doorgrondde Esther moeiteloos. Ze pakte een stift en zei: volgens mij zit het zo. Binnen twee uur kreeg ik twee inzichten én had ik een megadoorbraak. Ik wist wel dat ze veel ervaring, wijsheid en succes had, maar toch overtrof ze mijn verwachtingen”.

Tanya hield zich als freelancer bezig met een groot project. Via-via kwam ze met Esther in aanraking. “Ik was direct geïntrigeerd door wat ze deed en geloofde al in de kracht van het hart. Ook zag ik haar in de documentaire bij Jan rijdt rondt. Dat allemaal samen maakte dat ik me aanmeldde voor haar Personal Leadership Pitstop (een PLP’tje). En hoe.”

Inzichten

“Binnen twee uur kreeg ik twee inzichten én had ik een megadoorbraak. De inzichten? Ik was helemaal niet ‘vrij’, ook al vond ik zelf van wel. Hoewel ik nota bene ‘freelancer’ was, zat ik toch in een stramien, en voelde mezelf daarom niet altijd even gelukkig. Alsof ik ‘klem’ zat. Esther had dat direct in de gaten, terwijl ik zelf niets door had – in elk geval niet bewust. Daarnaast deed ik eigenlijk niet (genoeg) waar ik blij van werd. Zo stortte ik mezelf bijvoorbeeld vaak op hard nieuws over politiek omdat ik dacht dat dat van me werd verwacht, terwijl ik achtergrondverhalen veel interessanter vind. Ik dacht alleen maar: verrek, ze heeft gelijk.”

Doorbraak

“Ik wílde wel anders, maar durfde niet. Na de PLP-sessie heb ik binnen zes weken het grote project waar ik mee bezig was vaarwel gezegd en volgde mijn hart. Dat zegt Esther vaak: follow your joy and interest. Spring in het diepe en daarna zie je: het komt wel goed. Ze gebruikte het verhaal van Mozes: hij wacht niet eerst tot de zee open ging, maar het pad ontvouwde zich door de eerste stap te zetten in de richting van wat hij wilde. Mensen willen zekerheid voordat ze springen, alleen dat bestaat niet. Dus ik ben gegaan en Esther kreeg gelijk: de angst in mijn hoofd was ingebeeld. Als je je hart volgt, is er overvloed.”

Hart in de zakelijke wereld

“Voor mij belichaamt Esther het leven vanuit het hart. Als je naar je hart luistert, volgen liefde, warmte en waarheid vanzelf. Fantastisch dat zij de intelligentie van het hart de zakelijke wereld in brengt, waar het hoofd centraal staat en cijfers en dashboards de richting bepalen. Als schrijver heb ik studenten geïnterviewd die haar Leadership of the Heart-programma hebben gevolgd. Zij lopen met haar weg. En dat is ook logisch: omdat ze zelf heeft doorleefd waar anderen doorheen gaan, brengt ze iets waar mensen de rest van hun leven iets aan hebben. She walks the talk. Practices what she preaches.”