Onderwijs

De leiders van de toekomst volgen nu hun opleiding. Het vak Leadership of the heart is de perfecte methode om de soft skills van studenten optimaal te ontwikkelen.

Voor onderwijsinstellingen

‘Dit zouden ze op school moeten leren’

Dat hoor ik vaak als ik leidinggevend Nederland coach of train op het gebied van heart skills. Enigszins gefrustreerd zeg ik dan: ‘Kreeg ik maar een kans’. Maar ik kreeg een kans, en die pakte ik met beide handen aan. Ik ontwikkelde het vak ‘Leadership of the heart’. De eerste 50 studenten zijn afgeleverd, met 50 keer een blijvend zeer positief resultaat.

Waar train ik deze toekomstige leiders in?  Ze leren hun hoofd en hart in balans te brengen om vrijer, krachtiger en effectiever leiding te geven aan hun leven en aan anderen. Met name over het hart wordt nog te weinig geleerd op onze hogescholen en universiteiten terwijl zakelijk Nederland daar juist op zit te wachten. Met kennis en kunde alleen redden we het niet. Je moet het over kunnen brengen en weten wat jou energie geeft, want daar ben je op je krachtigst. Kortom, leiderschap vanuit het hart gaat over leiders die vanuit authenticiteit krachtig neerzetten wat ze willen, in verbinding met anderen. De formule voor echt effectief leiderschap.

Wat hebben de 50 studenten hieraan gehad? Een doorbraak in hun leven, zakelijk en privé. De één heeft gevraagd om promotie, en gekregen, de ander leerde ‘nee’ zeggen en een derde had een hekel aan presenteren en weet nu hoe ze moet boeien en inspireren. Ik had graag studenten van dit vak ingezet ten tijde van Coca-Cola in mijn functie van Sales & Marketing manager. Zie hier een toffe video van studenten die dit vak niet hadden willen missen.

Voor studenten

Wat maakt jou uniek? Hoe reguleer je jouw emoties en die van anderen? Hoe maak je maximaal indruk in vergaderingen, gesprekken of presentaties? Ontdek dat leiderschap niet slechts een taak van een bestuursorgaan is en ook niet alleen maar het delen van je kennis en kunde. Ontwikkel leiderschap als een persoonlijkheidseigenschap, waarmee jij in álle situaties het verschil kunt maken.

Eén ding is zeker, je moet durven. Durven om jezelf tegen te komen. Jezelf op zo’n manier te leren kennen waarvan je zelf niet wist dat het in je zat. En dat doen we niet met allerlei algemene en stomme testjes die je al honderd keer hebt gedaan. Dit doe je door te ontdekken. Je ontdekt je triggers en nog belangrijker; je leert er mee omgaan. Je gaat op zoek naar je grenzen, je waarden, dromen en ambities en leert om te gaan met uitdagende situaties en personen. Je ontdekt waar je effectiviteit zit en wat je ook nog eens het aller gelukkigst maakt. Mijn lessen kenmerken zich door veel interactiviteit, pragmatiek en humor.

Dus, wil jij jezelf keihard zien stralen, dromen en genieten, zónder gedoe, irritaties of stress tijdens je werk, school én privé? Maak je leraar, onderwijsmanager of directeur dan helemaal gek om een vrijblijvend gesprek met mij aan te gaan. Als jij dat doet beloof ik, dat ik ze helemaal gek maak van het vak.

En voor het geval je nog niet helemaal overtuigd was, zie hier een toffe video van je medestudenten die dit avontuur never ever hadden willen missen.